Tyresö Trollbäcken IBK vann mot IBF Falun Utveckling

Tungt besked för Tyresö Trollbäcken – åker ur serien

Det blev 5-4 (0-0, 3-4, 1-0, 1-0) efter förlängning när Tyresö Trollbäcken tog emot IBF Falun Utveckling i Tyresöhallen. Efter att omgången spelats klart på söndagen är det nu ett faktum att Tyresö Trollbäcken åker ur Allsvenskan norra/östra dam efter en tung säsong.

Tyresö Trollbäckens tränare Mathias Björkman kommenterade matchen:

– Vi gör en bra match, skapar väldigt många målchanser under hela matchen. Faluns målvakt räddar en pinne till bortalaget. Men TT vinner rättvist, även om avgörandet kommer i förlängningen.

Denise Nordqvist blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 1.38 in i förlängningen.

Första perioden blev mållös. I andra perioden var det IBF Falun Utveckling som var starkast. Laget vann perioden med 3-4.

15.30 in i tredje perioden slog Rebecka Risberg till på nytt framspelad av Tilda Andersson och kvitterade för Tyresö Trollbäcken. I förlängningen tog det 1.38 innan Tyresö Trollbäcken också avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Denise Nordqvist, framspelad av Thea Ernberg.

Tyresö Trollbäckens Rebecka Risberg gjorde tre mål.

Det här var Tyresö Trollbäckens tredje uddamålsseger den här säsongen.

Med två omgångar kvar är Tyresö Trollbäcken på sjätte plats i tabellen, medan IBF Falun Utveckling är på sjunde plats.

Tyresö Trollbäcken tar sig an Storvreta i nästa match borta lördag 9 mars 13.00.

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Tungt besked för Tyresö Trollbäcken – åker ur serien Jasmine Van der Veen och Ida Andersson-Weidenberg målgörare när Alunda förlorade