Nacka Wallenstam vann mot IBF Falun Utveckling

Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling

Nacka Wallenstam vann mötet med IBF Falun Utveckling hemma med 6-3 (0-1, 4-0, 2-2) på söndagen i Allsvenskan norra/östra dam.

IBF Falun Utveckling tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Jonna Matiasson på pass av Jennifer Boström-Fors. Nacka Wallenstam gjorde dock fyra raka mål i andra perioden och gick från underläge 0-1 till ledning med 4-1. Tidigt i tredje perioden av matchen kunde Jonna Matiasson göra 4-2 för IBF Falun Utveckling.

Nacka Wallenstam gjorde dock två mål och gick från 4-2 till 6-2, båda målen av Stina Höög, vilket avgjorde matchen.

Vilma Linden reducerade förvisso, men närmare än 6-3 kom inte IBF Falun Utveckling. Nacka Wallenstam tog därmed en stabil seger.

Stina Höög gjorde två mål för Nacka Wallenstam och spelade dessutom fram till ett mål.

Nacka Wallenstam har tre segrar och två förluster och 19–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan IBF Falun Utveckling har en vinst och fyra förluster och 14–24 i målskillnad.

Det här betyder att Nacka Wallenstam slutar på fjärde plats, och IBF Falun Utveckling på sjunde plats. IBF Falun Utveckling åker ur serien.

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Tungt besked för Tyresö Trollbäcken – åker ur serien Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka Jasmine Van der Veen och Ida Andersson-Weidenberg målgörare när Alunda förlorade