Tyresö Trollbäcken IBK förlorade mot Älvsjö AIK IBF
Montage
Matchrapport

Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken

ANNONS

Det blev Älvsjö AIK som vann matchen borta mot Tyresö Trollbäcken i Allsvenskan norra/östra dam på söndagen. 3-6 (0-0, 0-6, 3-0) slutade matchen.

– Vi var bättre i första och överlägsna i tredje som vi vinner med 3-0. Tyvärr släpper vi in för enkla mål i andra perioden. Men som sagt, skönt att få avrunda med en riktigt bra sista period, kommenterade Tyresö Trollbäckens tränare Mathias Björkman.

Älvsjö AIK:s tränare Peter Lundin om matchen:

– Seg/avslagen första period, en bra andra period och en dålig 3:e period ifrån vår sida. Både idag mot T/T och även mot Alunda i förra helgen så har vi lett med ett antal bollar inför sista perioden. Båda matcherna så har vi tappat spelet och frångått vår gameplan i 3:e perioden. Vi har pratat om det i periodpauserna att vara på tå eftersom motståndarna har allt att vinna i de lägena och bara kunna köra på. Vi har inte lyckats med det utan kommit ut lite bakåtlutade och en känsla av falsk trygghet. Det fungerar sällan bra! Vi ser det som en del av utvecklingen och tittar ödmjukt fram emot kommande kval mot Sundsvall.

Den första perioden slutade mållös. Älvsjö AIK spelade bra i andra perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-6 genom två mål av Anna Monthan, ett mål av Frida Nilsson, ett mål av Beatrice Lundevall, ett mål av Nathalie Gustafsson och ett mål av Maja Lundström. Vilma Andersson, Miranda Jansson och Rebecka Risberg reducerade förvisso, men närmare än 3-6 kom inte Tyresö Trollbäcken. Älvsjö AIK tog därmed en stabil seger.

Nathalie Gustafsson gjorde ett mål för Älvsjö AIK och spelade fram till två mål.

Båda lagen har nu två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, Tyresö Trollbäcken med 16–22 och Älvsjö AIK med 15–16 i målskillnad.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Tyresö Trollbäcken slutar på sjätte plats, och Älvsjö AIK på första plats. Älvsjö AIK är klart för kvalspel.

Matchrapporter: Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Tungt besked för Tyresö Trollbäcken – åker ur serien

Den här artikeln handlar om: