Täby förlorade mot Thorengruppen

Svårstoppade Thorengruppen fortsätter vinna – 9-1 mot Täby

Det blev 9-1 (2-0, 4-0, 3-1) borta mot Täby på söndagen och därmed också den 22:a raka segern i Superligan dam för Thorengruppen. Det innebär också att Täby åkte på fjärde raka förlusten.

Thorengruppens tränare Daniel Jernberg tyckte så här om matchen:

– Tycker att vi på det stora hela gör en helt okej match idag även om vi under stora delar av första perioden inte alls får igång vårt spel. Men från period två och framåt gör vi en väldigt gedigen insats. Det är starkt att vinna mot fyran i serien med 1-9 på bortaplan.

Thorengruppen spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Maja Viström och ett mål av Veera Kauppi. Det skulle komma mer från Thorengruppen. På bara 8.32 gjorde Thorengruppen fyra raka mål när laget gick från 0-3 till 0-7. Thorengruppen ökade ledningen till 0-8 genom My Kippilä efter 13.49 i tredje perioden.

Efter 14.14 av matchen kunde Julia Ulvhag göra 1-8 för Täby.

Thorengruppen kunde dock avgöra till 1-9 med 3.54 kvar av matchen genom Oona Kauppi.

Veera Kauppi gjorde två mål för Thorengruppen och två assist, Maja Viström stod för tre poäng, varav två mål, Emelie Wibron gjorde ett mål och spelade fram till två mål och My Kippilä gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Med fyra omgångar kvar är Täby på fjärde plats i tabellen, och Thorengruppen leder serien.

Fredag 8 mars möter Täby Endre borta 19.00 och Thorengruppen möter Kais Mora hemma 18.30.

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby