Sundsvalls IBF vann mot IBK Dalen

Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen

Det var toppmatch i Allsvenskan norra/östra dam under söndagen när Sundsvalls IBF tog emot serieledande IBK Dalen. Sundsvalls IBF vann matchen med 8-3 (2-1, 2-1, 4-1).

Med två omgångar kvar är Sundsvalls IBF på tredje plats i tabellen, medan IBK Dalen leder fortfarande serien, sex poäng före RIG Umeå.

– En otroligt bra laginsats där samtliga spelare bidrog på ett fantastiskt sätt. Vi möter ett riktigt bra lag men när alla stämplar in på det här sättet är vi oerhört svårslagna, det har vi visat många gånger den här säsongen, kommenterade Sundsvalls IBF:s tränare Oskar Lund.

IBK Dalens tränare Caroline Stattin tyckte så här om matchen:

– Matchen startade direkt i ett högt tempo. Vi har mycket boll matchen igenom och skapar en hel del framåt. Men det lossnar aldrig riktigt för oss. Vi krigar i 60 minuter men det ville sig inte idag. Vi tar med oss värdefulla lärdomar från den här matchen till sista två matcherna av serien och kvalet.

Med det tog hemmalaget Sundsvalls IBF en skön revansch, eftersom IBK Dalen vann senaste mötet lagen emellan med hela 11-3.

Segern var Sundsvalls IBF:s femte på de senaste sex matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

Första perioden var jämn. IBK Dalen inledde bäst och tog ledningen genom Elin Björke efter 10.06, men Sundsvalls IBF kvitterade genom Lova Blomberg. Och Sundsvalls IBF hann också ta ledningen, genom Engla Fjellström. Även i andra perioden var det Sundsvalls IBF som var starkast. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 4-2.

Sundsvalls IBF hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.25 genom Signe Engberg, och gick upp till 6-2 innan IBK Dalen svarade.

8-3 blev det till slut för Sundsvalls IBF.

Sundsvalls IBF:s Sofie Westin stod för två mål och ett assist.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, Sundsvalls IBF med 26–21 och IBK Dalen med 41–20 i målskillnad.

Sundsvalls IBF tar sig an IBF Dalen i nästa match borta lördag 9 mars 15.00. IBK Dalen möter RIG Umeå borta tisdag 12 mars 19.45.

Matchrapporter: Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen