IBK Dalen vann mot Örnsköldsvik IBF
Montage
Matchrapport

Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF

ANNONS

Hemmalaget IBK Dalen tog hem de tre poängen efter seger mot Örnsköldsvik IBF i Allsvenskan norra/östra dam. 5-2 (1-2, 2-0, 2-0) slutade matchen på söndagen.

– Kul att avsluta seriespelet med en seger! En match som vi växer in i mer och mer. Startar första perioden lite slarvigt men kommer sen ut i andra perioden och är mer noggrann. I andra kliver vi även in och är mer hungriga och gör två mål där för att vi jobbar hårt. I den tredje fortsätter vi på samma spår och har bra kontroll hela perioden, tyckte IBK Dalens tränare Caroline Stattin, efter matchen.

Örnsköldsvik IBF:s assisterande tränare Johanna Blomquist kommenterade matchen:

– Vi börjar matchen bra, där vi är stabila i försvaret och har bra koll på Dalens anfallsspel. I andra börjar vi tappa i försvarsspelet och får lite svårt med att lösa deras höga press. Vi gör en bra insats och trots förlusten idag så är vi nöjda eftersom vi är klara för fortsatt spel i allsvenskan nästa säsong.

Örnsköldsvik IBF startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 2.17 slog Klara Sundell till framspelad av Madeleine Grundström.

IBK Dalen kvitterade till 1-1 efter 12.29, när Emma Sarkkinen slog till på pass av Hanna Kristoffersson.

Örnsköldsvik IBF tog ledningen på nytt efter 18.00, när Saga Näslund fick träff framspelad av Klara Sundell.

Efter 11.23 i andra perioden slog Hanna Berglund till, framspelad av Emmy Helander och kvitterade för IBK Dalen.

Emma Sarkkinen gjorde dessutom 3-2 efter 16.25.

IBK Dalen startade tredje perioden bäst och gick från 3-2 till 5-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Lisa Ehlin och Emmy Helander och avgjorde matchen.

IBK Dalen har fyra segrar och en förlust och 33–21 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Örnsköldsvik IBF har tre vinster och två förluster och 24–11 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången innebär att IBK Dalen slutar på första plats och Örnsköldsvik IBF på fjärde plats. IBK Dalen är därmed klart för Superligan.

Matchrapporter: Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen Örnsköldsvik IBF hade målfest borta mot IBF Dalen

Den här artikeln handlar om: