IBK Härnösand förlorade mot Thorengruppen 2

Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Thorengruppen 2, som vann borta mot Härnösand med 5-4 (2-0, 3-1, 0-3) i division 1 Norra herr på söndagen.

Thorengruppen 2:s tränare Kristian Karlsson kommenterade matchen:

– Vi är väldigt glada över segern och att vi förvarar vår sjätteplats! Då säsongen varit tuff och starten på serien de första månaderna var poängfattig är vi nöjda att ha vänt på skutan och slutat på övre halvan i tabellen. Denna match gjorde vi bra i två perioder och sedan blev det en stökig och flängig sista period. Där kom Härnösand nära. Men vi vann välförtjänt sett över 60 min och det var vårt huvudmål idag!

Segern var Thorengruppen 2:s sjätte på de senaste sju matcherna.

Thorengruppen 2 startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Lukas Strålberg och Lucas Arvidsson. Thorengruppen 2 stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 0-2 till 0-5 på bara 9.07.

Härnösand reducerade dock till 1-5 genom William Eriksson efter 19.37 av perioden. William Eriksson, Helmer Svedberg och Helmer Svedberg reducerade tre gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 4-5 kom inte Härnösand.

Helmer Svedberg gjorde två mål för Härnösand och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här var Härnösands fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Thorengruppen 2:s fjärde uddamålsseger.

Det här betyder att Härnösand slutar på nionde plats, och Thorengruppen 2 på sjätte plats.

Matchrapporter: Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand Målfest för Thorengruppen 2 hemma mot Kiruna AIF Klar seger för Thorengruppen 2 – vann med 9-4 mot Bergnäset Helmer Svedberg stor matchhjälte när Härnösand vann