Lillån IBK förlorade mot Huddinge IBS

Huddinge IBS vinnare mot Lillån IBK – kvitterade och avgjorde sent

Huddinge IBS tog en stark seger mot Lillån IBK borta i Allsvenskan västra/södra dam. I förlängningen kunde Huddinge IBS avgöra till 6-5 (1-3, 2-0, 2-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Laget kvitterade i slutet av tredje perioden genom Ida Petrén-Lantz innan Sani Klinga avgjorde.

Sani Klinga stod för Huddinge IBS:s avgörande mål 3.07 in i förlängningen.

I första perioden var det Lillån IBK som var starkast. Laget vann perioden med 3-1.

I andra perioden var det i stället Huddinge IBS som hade greppet. Laget vann perioden med 0-2 och ställningen efter två perioder var 3-3.

5.10 in i tredje perioden slog Ida Petrén-Lantz till på pass av Elicia Auinger och kvitterade för Huddinge IBS.

5.14 in i perioden nätade Lillån IBK:s Elsa Backlund på nytt och gav laget ledningen för Lillån IBK.

Huddinge IBS kvitterade till 5-5 med 31 sekunder kvar att spela ännu en gång genom Ida Petrén-Lantz på pass av Jonna Zahn Weijmers.

I förlängningen tog det 3.07 innan Huddinge IBS också avgjorde till 5-6. Matchvinnare för bortalaget blev Sani Klinga, framspelad av Filippa Galin.

Lillån IBK:s Elsa Backlund gjorde fyra mål.

Det här var Huddinge IBS:s fjärde uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Lillån IBK på tredje plats i tabellen, och Huddinge IBS är på fjärde plats.

Huddinge IBS tar sig an Katrineholm i nästa match borta söndag 10 mars 14.00.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Huddinge IBS vinnare mot Lillån IBK – kvitterade och avgjorde sent