Älvsjö AIK IBF förlorade mot Alunda IBF
Montage
Matchrapport

Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent

ANNONS

Först kvitterade Jonna Westerholm i slutminuterna och sen avgjorde Hanna Björndahl i förlängningen. Segerresultatet blev därmed 5-4 (1-1, 0-3, 3-0, 1-0) för Alunda mot Alunda i Allsvenskan norra/östra dam.

– Vi genomför period 1 och 2 på ett bra och kontrollerat sätt. I 3:e så tappar vi försvarspelet och går inte in i närkamper. Vi vinner inte många lösa bollar i eget slott. Vi blir alldeles för bekväma, kommenterade Älvsjö AIK:s tränare Peter Lundin efter matchen.

Alundas tränare Daniel Eriksson tyckte så här om matchen:

– En rolig match, som alltid när vi möter ett fysiskt och starkt Älvsjö, som vi mött många, många gånger. Första perioden står det och väger och båda lagen spelar jämt och byter chanser. I andra får Älvsjö in ett par enkla lägen medan vi istället är ineffektiva. I tredje går vi in med mer energi och där tycker jag vi får momentum och Älvsjö darrar en del. Efter vi gått ikapp ett underläge så fortsätter vi att spela med självförtroende och jag tycker vi är väl värda extra poängen i förlängningen. Riktigt skönt att slå seriesegrarna i deras hemmahall!

Hanna Björndahl stod för Alundas avgörande mål 4.49 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. Älvsjö AIK inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Maja Lundström efter 2.41, men Alunda kvitterade genom Jasmine Van der Veen efter 17.05. Älvsjö AIK spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 4-1 genom mål av Beatrice Lundevall, Nathalie Gustafsson och Josefine Oldenburg Landin. 3.21 in i tredje perioden slog Anna Mattsson till framspelad av Ida Uddhammar och reducerade för Alunda.

Alunda reducerade igen efter 11.26 i tredje perioden genom Elvira Danielsson på pass av Jasmine Van der Veen.

Laget kvitterade till 4-4 med 24 sekunder kvar att spela genom Jonna Westerholm på pass av Paulin Andersson.

I förlängningen tog det 4.49 innan Alunda också avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Hanna Björndahl.

Det här var Älvsjö AIK:s andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Alundas fjärde uddamålsseger.

Med en omgång kvar är Älvsjö AIK klara seriesegrare, medan Alunda är på femte plats.

Älvsjö AIK möter Tyresö Trollbäcken i nästa match borta söndag 17 mars 16.30. Alunda möter samma dag Storvreta hemma.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda Jasmine Van der Veen och Ida Andersson-Weidenberg målgörare när Alunda förlorade

Den här artikeln handlar om: