Nacka Wallenstam vann mot Älvsjö AIK IBF
Montage
Matchrapport

Nacka Wallenstam besegrade Älvsjö AIK efter Linnea Lindgrens dubbel

ANNONS

Det blev Nacka Wallenstam som gick segrande ur mötet med Älvsjö AIK i Allsvenskan norra/östra dam på hemmaplan, med 5-2 (1-1, 2-0, 2-1).

– En godkänd insats där det viktigaste för oss var att få med tre poäng. Vi har fortsatt saker att jobba med i vårt spel, men det här var ett steg i rätt riktning, tyckte Nacka Wallenstams tränare Richard Campbell, efter matchen.

Älvsjö AIK:s tränare Peter Lundin:

– Vi är inte tillräckligt noggranna och konsekventa idag. Nacka är hetare än oss närkampsspelet och vinner fullt rättvist.

Första perioden var jämn. Älvsjö AIK inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Anna Jonsson efter bara 37 sekunder, men Nacka Wallenstam kvitterade genom Linnea Lindgren efter 4.02. I andra perioden var Nacka Wallenstam starkast och gick från 1-1 till 3-1 genom två snabba mål i mitten av perioden av Linnea Lindgren och Ida Hultman. Nacka Wallenstam ökade ledningen till 4-1 genom Madeleine Sehlin efter 5.31 i tredje perioden.

Älvsjö AIK reducerade dock till 4-2 genom Beatrice Lundevall efter 9.19 av matchen.

Nacka Wallenstam kunde dock avgöra till 5-2 med 6.8 kvar av matchen genom Erica Klevbo.

Med tre omgångar kvar är Nacka Wallenstam på tredje plats i tabellen, och Älvsjö AIK fortfarande leder serien, sex poäng före AIK.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 3 mars. Då möter Nacka Wallenstam Storvreta i IFU Arena Gibon 13.00. Älvsjö AIK tar sig an Täby FC hemma 14.30.

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Älvsjö AIK stod för imponerande vändning

Den här artikeln handlar om: