Malmö FBC förlorade mot Åstorp/Kvidinge

Fiaskosäsong för Malmö FBC – som åker ur serien

Malmö FBC har inte haft det lätt i division 1 södra Götaland herr. Efter matchen mot Åstorp/Kvidinge på hemmaplan står det klart att laget åker ur serien, efter ännu en tung förlust. Slutresultatet skrevs till 1-12 (0-5, 1-4, 0-3).

– Idag gör vi en ganska blek prestation, kommenterade Malmö FBC:s tränare Mikael Jeppsson efter matchen.

Åstorp/Kvidinges tränare Conny Camper tyckte så här om matchen:

– En riktig urladdning! Toppade upp en femma och det gav verkligen utdelning då de var inne på hela tio mål framåt. Fick med oss en hel del resultat i helgen så nu är vi verkligen med i racet igen. Endast en poäng bakom nu.

Åstorp/Kvidinge spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom två mål av Andreas Bremer, ett mål av Nikolaus Moberg, ett mål av Emil Lindberg och ett mål av Gustav Finnhult. Och det var bara början. Även i andra perioden var det Åstorp/Kvidinge som var starkast. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 1-9.

Åstorp/Kvidinge fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 12-1. Målen i sista perioden gjordes av Andreas Bremer, Jonathan Rosengren och Oliver Bellman.

Åstorp/Kvidinges Andreas Bremer stod för åtta poäng, varav fyra mål, Jonathan Rosengren gjorde tre mål och spelade fram till tre mål och Oliver Bellman gjorde ett mål och tre assist.

Åstorp/Kvidinges nya tabellposition är tredje plats.

Nästa motstånd för Malmö FBC är Genarp. Lagen möts söndag 25 februari 15.00 i Genarps Idrottshall. Åstorp/Kvidinge tar sig an Gransholm borta lördag 24 februari 16.00.

Matchrapporter: Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona Malmö FBC:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Genarp