Foto: Tomas Brandt Wangel
Allsvenskan norra

Highlights: Dalen-RIG Umeå

ANNONS

Dalen vann Umeåderbyt mot RIG Umeå med hela 12-6 i gårdagens möte i allsvenskan norra.

Med fem omgångar kvar har IBK Dalen, som första lag i norra allsvenskan, säkrat en kvalplats till SSL. Umeåderbyt mot RIG Umeå fullbordade omgång 17 och det var aldrig någon snack om saken. 

Dalen gick upp i en 3-0 ledning redan efter drygt tre minuters spel och sedan fortsatte de att ösa på. Efter 20 minuters spel stod det 6-1  och Dalen ledde som mest med 11-5 i mitten av tredje perioden innan RIG Umeå gjorde matchens sista mål.

– Vi får en väldigt bra start, vilket präglar hela matchen, där vi trots en lite sämre andraperiod kan sitta i förarsätet matchen igenom. Vi har perioder i matchen där vi går ner oss i kvaliteten med boll, men gör i stort en stabil insats, sa IBK Dalens tränare Linn Lundström till Innebandymagazinet efter matchen.

RIG Umeås tränare John Edström bekräftar sedan Lundströms analys om att det var inledningen på matchen som blev avgörande:

– En bedrövlig inledning och en svag förstaperiod ligger till grund för förlusten. Vi gör det bättre sista 40 men är numret för små ikväll. Dalen vinner rättvist och är de bättre laget sett över 60 minuter!

Se alla målen i klippet ovan. 


TV: Borde VAR införas på innebandyns SM-finaler?

SSL-domaren Thomas Andersson: "Underminerar auktoriteten hos domaren"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

 

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: