Thorengruppen vann mot Åkersberga IBF

Thorengruppen utklassade Åkersberga IBF på hemmaplan

Thorengruppen dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Åkersberga IBF i Superligan dam med hela 15-3 (7-1, 3-2, 5-0).

– En stabil seger där vi lägger grunden till segern i första perioden. Dock går vi ner oss under andra perioden där vi blir lite för bekväma och slarviga i spelet med boll. För att sedan växla upp igen under tredje perioden och avsluta matchen på ett bra sätt! Vi gör 15 mål framåt vilket är bra oavsett vilket lag man möter, kommenterade Thorengruppens tränare Daniel Jernberg.

Det här innebär att Thorengruppen nu har 19 segrar i följd i Superligan dam.

I första perioden var det Thorengruppen som var starkast. Laget vann perioden med hela 7-1.

Thorengruppen var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 10-3.

Thorengruppen fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 15-3. Målen i sista perioden gjordes av Sofia Joelsson, som gjorde två mål, Oona Kauppi, Emelie Wibron och Nellie Öhgren.

Thorengruppens Sofia Joelsson stod för fyra mål och två assists, Oona Kauppi gjorde fyra mål och ett målgivande pass, Emelie Wibron gjorde två mål och spelade dessutom fram till tre mål och Veera Kauppi gjorde ett mål och tre målgivande passningar.

Det här betyder att Thorengruppen är kvar i serieledning, och Åkersberga IBF stannar på 13:e plats, i tabellen.

Söndag 18 februari möter Thorengruppen Malmö FBC borta 15.00 och Åkersberga IBF möter Karlstad borta 17.00.

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby