Lockerud/Mariestad förlorade mot Rönnby IBK

Storseger för Rönnby IBK borta mot Lockerud/Mariestad

Rönnby IBK hade en riktig målfest när man besegrade Lockerud/Mariestad borta i Ica Kvantum-hallen i Superligan dam. Rönnby IBK vann med hela 13-0 (4-0, 4-0, 5-0).

– Idag räcker vi inte till, Rönnby är ett par nummer för stora för oss och det är bara att lyfta på hatten, kommenterade Lockerud/Mariestads tränare Mickael Fredriksson.

Rönnby IBK:s tränare Andreas Harnesk tyckte så här om matchen:

– Vi gör en av våra bättre insatser, kanske den bästa, beteendemässigt och spelmässigt. Jag blir glad att Emma Frisk får hålla nollan och Emelie Löwgren får göra 3 poäng. Även om vi får ett bra resultat tycker jag Lockerud är en positiv nykomling i ssl. De spelar rolig innebandy med hög fart och mycket kamp. De är strukturerade.

Segern var Rönnby IBK:s åttonde på de senaste nio matcherna, och sjunde bortasegern i rad.

Rönnby IBK spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom ett mål av Jonna Sjöberg, ett mål av Agnes Sälgström och ett mål av Sofia Mittentag. Och det var bara början. Rönnby IBK var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 0-4 och ställningen efter två perioder var 0-8.

Rönnby IBK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 13-0. Målen i sista perioden gjordes av Elin Lindberg, Mira Wickman, Saga Emtell, Emelie Löwgren och Bella Forsling.

Jonna Sjöberg gjorde fyra mål för Rönnby IBK, Mira Wickman gjorde ett mål och tre assist och Emelie Löwgren stod för tre poäng, varav ett mål.

Det här betyder att Rönnby IBK ligger på tredje plats i tabellen, och Lockerud/Mariestad är på 14:e och sista plats.

Lockerud/Mariestad tar sig an IBF Falun i nästa match hemma lördag 17 februari 16.00. Rönnby IBK möter samma dag 13.00 Endre hemma.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama