Kais Mora vann mot Warberg

Ryck i sista perioden avgjorde för Kais Mora hemma mot Warberg

En jämn match mellan hemmalaget Kais Mora och gästande Warberg avgjordes först i tredje perioden. Där var Kais Mora starkare och vann matchen i Superligan dam med 3-2 (0-1, 2-1, 1-0).

Warbergs tränare Andreas Burman om matchen:

– Vi är inte tillräckligt bra idag. Mora är starkare i duellspel, mer energi och är beredda att betala ett högre pris för att vinna!

Elin Grundström stod för Kais Moras avgörande mål 1.08 in i sista perioden.

Warberg tog ledningen efter 17.53, genom Lisa Andersson på pass av Hilma Ahnlund. Efter 8.17 i andra perioden nätade Ida Hawerman, på pass av Hilma Ahnlund och gjorde 0-2.

Kais Moras Vanessa Keprtová gjorde 1-2 efter 10.38 på pass av Emma Hansson.

Wilma Johansson gjorde dessutom 2-2 efter 17.38 framspelad av Lovisa Andersson.

1.08 in i tredje perioden nätade Kais Moras Elin Grundström på pass av Lina Hägg och avgjorde matchen för Kais Mora. Grundström fullbordade därmed lagets vändning.

Det här var Kais Moras andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Warbergs andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Kais Mora ligger på tolfte plats i tabellen, och Warberg är på tionde plats.

Nästa motstånd för Kais Mora är Täby. Lagen möts lördag 17 februari 15.30 i K-Rauta Arena. Warberg tar sig an IBK Lund borta söndag 18 februari 13.00.

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare