Warberg förlorade mot Täby

Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg

Warberg spelade mot Täby hemma i en riktigt jämn match i Superligan dam. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde Täby avgöra till 4-3 (1-2, 0-0, 2-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Klara Molin för.

Warberg startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.54 slog Clara Lindberg till på pass av Emma Thorsson.

Täby kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 4.35 slog Vilma De Gysser till.

Warberg tog ledningen på nytt efter 12.47, när Tova Pettersson hittade rätt framspelad av Clara Lindberg.

Inget av lagen lyckades göra mål i andra perioden. 4.09 in i tredje perioden nätade Täbys Caroline Rosenberg framspelad av Lisa Carlsson och kvitterade för Täby.

10.21 in i perioden slog Clara Lindberg till ännu en gång på pass av Emma Thorsson och gav laget ledningen för Warberg.

Efter 17.55 nätade Vilma De Gysser återigen på pass av Tilde Sandlund och kvitterade för Täby.

I straffläggningen var det Täby som avgjorde till 3-4. Den avgörande straffen stod Klara Molin för.

Warbergs Clara Lindberg stod för två mål och ett assist.

Det här var Warbergs tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Täbys femte uddamålsseger.

Resultaten i sista omgången innebär att Warberg slutar på tionde plats och Täby på fjärde plats. Täby är klart för slutspel.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre