#ibsilly
Foto: Roland Osbeck
Allsvenskan västra/södra

Joker kan förstärka SSL-jagande laget: "ingenting är klart, men…"

ANNONS

Skoghall kan få in ett rutinerat namn till ett eventuellt SSL-kval.

Det mesta talar för att Skoghall kvalar till SSL senare i vår. Man toppar allsvenskan västra med 39 inspelade poäng, ner till trean Huddinge under kvalstrecket skiljer det 15 poäng med bara sex omgångar kvar att spela. Det innebär att man faktiskt kan säkra kvalet redan i nästa match när man möter GS 86. 

I truppen hittar vi flertalet spelare som spelat i SSL med grannklubben Karlstad, och nu kan ytterligare en till ansluta. Man har nämligen registrerat Mathilda Jansson som därmed är tillgänglig för spel i Skoghall.

Jansson, som är född 1999, har inte spelat sedan förra säsongen, som hon spenderade i Dam3an med Hertzhöga. Innan dess gjorde hon tre år i SSL, två med Karlstad och en i just Skoghall-tröjan. Totalt har det blivit 53 poäng på 56 matcher i högstaligan för Jansson.

– Ingenting är klart med att hon kommer spela för oss, men vi valde att passa på när det ändå är sista dagen, säger Skoghalls tränare Toni Walther till VF och fortsätter:

– Sen får vi se om behovet finns och om hon är sugen på att spela, det är som sagt inte bestämt om det blir något. Vi har haft mycket skador och sjukdomar, så detta blir en liten säkerhetsåtgärd för vår del.


Highlights: Falun-Tatran Stresovice 4-6 (Champions Cup-final)

Så gick det till när tjeckiska Tatran Stresovice skrällde mot Falun i finalen.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Ombytta roller när Huddinge IBS besegrade Skoghall GS 86 för tuffa för Skoghall – förlust med 3-5

Den här artikeln handlar om: