Malmö FBC vann mot Malmhaug

Klar seger för Malmö FBC – vann med 11-6 mot Malmhaug

Det blev en klar seger för Malmö FBC vann på hemmaplan mot Malmhaug i division 1 södra Götaland herr. Malmö FBC vann med klara 11-6 (2-1, 2-2, 7-3). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Malmhaug vann med 8-5.

– Mentalt starkt att verkligen ta tag i matchen sista 10 och inte ge gästerna en chans att komma tillbaka målmässigt igen, kommenterade Malmö FBC:s tränare Mikael Jeppsson.

Första perioden var jämn. Malmhaug inledde bäst och tog ledningen genom Anton Gustafsson efter 2.29, men Malmö FBC kvitterade genom Hampus Bäcklund. Och Malmö FBC hann också ta ledningen, genom Mattias Egertz. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Malmö FBC vann också tredje perioden 7-3 och ställningen efter tre perioder var 11-6.

Hannes Lantz gjorde två mål för Malmö FBC och tre målgivande passningar, Jacob Carleson stod för två mål och två assists och Ludvig Wu gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål. Måns Tengberg gjorde två mål och spelade fram till två mål för Malmhaug.

Malmhaugs nya tabellposition är elfte plats, medan Malmö FBC är på tolfte och sista plats.

Malmö FBC tar sig an Olofström i nästa match hemma lördag 27 januari 12.00.

Matchrapporter: Storseger för Munka-Ljungby borta mot Malmhaug Segerraden förlängd för CL98IC A – besegrade Malmhaug Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona Klar seger för Olofström – vann med 10-4 mot Malmhaug Malmö FBC:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Genarp