Malmhaug förlorade mot Munka-Ljungby

Storseger för Munka-Ljungby borta mot Malmhaug

Munka-Ljungby hade en riktig målfest när man besegrade Malmhaug borta i Kulladals Sporthall i division 1 södra Götaland herr. Munka-Ljungby vann med hela 12-1 (4-1, 3-0, 5-0).

– En avslappnad avslutning på säsongen, skönt att få ge Johan Åkesson en storseger i avskedspresent. Finns väl inte mycket mer att säga med tanke på motståndet, kommenterade Munka-Ljungbys tränare Ludvig Eriksson.

Munka-Ljungby tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.24 genom Mattias Dahl, och gick upp till 0-3 innan Malmhaug svarade.

I periodpausen hade Munka-Ljungby ledningen med 1-4. Munka-Ljungby startade andra perioden bäst och gick från 1-4 till 1-7 genom två mål av Gustav Nilsson och ett mål av William Jönsson. Munka-Ljungby var långt ifrån nöjt där. Munka-Ljungby fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 12-1. Målen i sista perioden gjordes av Mattias Dahl, William Göransson, Vilhelm Losell, Eddie Ikonen och Leo Ahl.

Leo Ahl gjorde två mål för Munka-Ljungby och tre assist, William Göransson stod för tre poäng, varav ett mål och Vilhelm Losell gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Serien är nu färdigspelad. Malmhaug slutar på tolfte plats, och Munka-Ljungby på femte plats.

Matchrapporter: Storseger för Munka-Ljungby borta mot Malmhaug Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Segerraden förlängd för CL98IC A – besegrade Malmhaug Klar seger för Olofström – vann med 10-4 mot Malmhaug Vetlanda och Munka-Ljungby delade på poängen