Skövde IBF vann mot Surahammars IBF

Surahammar besegrade på bortaplan av Skövde

Surahammar förlorade på bortaplan i division 1 Mellersta herr mot Skövde, med 4-5 (2-2, 0-1, 2-2).

Skövde startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 2.24 slog Carl Hagström till på pass av Niclas Johansson Ljungkvist.

Surahammar kvitterade till 1-1 efter 10.47, när Marcus Kaipainen slog till framspelad av Simon Eleholm.

Surahammar tog också ledningen efter 11.19, när Simon Eleholm hittade rätt framspelad av Jack Kvist.

Skövde kvitterade till 2-2 efter 16.24, när Simon Hultman fick träff på pass av Jacob Isaksson.

Skövde gjorde också 3-2 efter 9.24 i andra perioden när Wille Rosic Samuelsson slog till på pass av Mikael Rosell. Skövde startade också tredje perioden vassast. Laget gick från 3-2 till 4-2. Men Surahammar svarade och gjorde 4-3.

Därefter var det dock Skövde som avgjorde. Laget gjorde 5-3 med fem minuter kvar att spela genom Simon Hultman på pass av Jacob Isaksson. Surahammar hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 5-4.

Förlusten var Surahammars fjärde uddamålsförlust.

Det här betyder att Skövde ligger kvar på tionde plats i tabellen, och Surahammar på åttonde plats.

I nästa omgång har Surahammar IBF Västerås borta i Mälarenergi Arena, tisdag 23 januari 19.30.

Matchrapporter: Målfest för Berg hemma mot Surahammar Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Seger för Finspång – steg åt rätt håll mot Skövde Linköping fortsätter skörda segrar hemma – vann med 9-5 mot Surahammar