Linköping FBC vann mot Surahammars IBF
Montage
Matchrapport

Linköping fortsätter skörda segrar hemma – vann med 9-5 mot Surahammar

ANNONS

Linköping gillar att spela på hemmaplan. I Linköpings Sporthall mot Surahammar kom nämligen hemmaseger nummer tio i rad i division 1 Mellersta herr. Matchen slutade 9-5 (2-0, 4-2, 3-3).

– En stabil insats från vår sida extra nöjd med tanke på att vi saknade ett antal spelare idag på grund av sjukdom el skada. Skönt att förlänga segersviten hemma där vet att vi är starka, kommenterade Linköpings tränare Marcus Johansson.

Surahammars huvudtränare Richard Schlugi:

– Vi ger oss inte själva chansen att vinna denna match, det har hänt ett antal gånger för mycket denna säsong. Av någon anledning är inte vi påkopplade så vi vinner nästan inte en duell. Vi startar både andra och 3:e med att stå på hälarna så de gör mål efter några sekunder. Psykologiskt jobbigt. Glöm denna och rikta in sig på nästa helg.

Segern var Linköpings åttonde på de senaste tio matcherna.

Linköping spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Hampus Andersson, Tom Carlsson och Anton Lundquist. Linköping var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 6-2.

Tredje perioden slutade 3-3 och Linköping vann matchen med 9-5.

Linköpings Tom Carlsson stod för tre mål och ett assist, Jack Linderson gjorde ett mål och två målgivande passningar och Anton Lundquist gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Med två omgångar kvar är Linköping på andra plats i tabellen, medan Surahammar är på sjunde plats.

På lördag 2 mars 13.30 spelar Linköping hemma mot IBF Norrköping, och Surahammar hemma mot Lidköping.

Matchrapporter: Målfest för Berg hemma mot Surahammar Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan Linköping fortsätter skörda segrar hemma – vann med 9-5 mot Surahammar

Den här artikeln handlar om: