Allsvenskan norra

TV: Målvakten bytte ut sig själv och åkte till sjukhus

Efter två insläppta mål försökte den allsvenska målvakten byta ut sig själv. Förklaringen: Han behövde uppsöka sjukhus.

Seriesuveränerna i norra allsvenskan IBK Dalen mötte i helgen Älvsjö AIK. De överlägsna serieledarna inledde matchen lite sömnigt och låg efter drygt fem minuters spel under med 1-2. Då verkade Dalens målvakt Anton Grönlund få nog och ville byta ut sig själv.

Under matchen såg man några sekunder senare efter att spelet satt igång igen, efter 1-2 målet, att Grönlund försöker få kontakt med bänken. Efter ett par gångers pekande så går andremålvakten och värmer upp. Drygt tre minuter senare efter ett skott gått över från Älvsjö så stannar Grönlund kvar på ett knä och har svårt att komma upp igen. Han signalerar då två gånger igen att han måste byta och bytet sker och Grönlund lämnade arenan direkt.

För Västerbotten Kuriren berättade Grönlund dagen efter vad som hände.

– Jag är lika förvånad själv. Jag var som nästan lite yr och det kom från ingenstans, jag var ofokuserad med blicken. Jag kände på de två första målen att ”vad gör jag där?”

Grönlund åkte upp direkt till sjukhuset för att kolla upp vad det var.

– Jag fick röntga och allting såg bra ut. Så det kan ha varit något tillfälligt som spökade med mig. Det var märkligt för jag hade inte känt något på uppvärmningen men sedan slog det till. Skönt att få kolla upp det och nu är det bara bra.

Alexander Ljungström som hoppade in i målet fick börja med att släppa in två mål så Dalen låg under med 1-4. Men i slutet på andra perioden tog Dalen ledningen för första gången och sedan vann man till slut med 11-6. Se incidenterna med Grönlund i klippet nedan.

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården