Foto: Tomas Brandt Wangel
SSL (Dam)

Highlights: Thorengruppen-Kalmarsund

ANNONS

Kalmarsunds starka trend fortsätter men det räckte inte till några poäng mot ett starkt Thorengruppen.

Seriesuveränerna Thorengruppen har inte tappat en enda poäng så här långt i SSL dam så dagens match mot tabellnian Kalmarsund förutspåddes bli en enkel match. Men så blev det inte utan gästerna stod upp väldigt bra och Kalmarsunds förstafemma orakade mycket huvudbry för de svenska mästarna. Thorengruppen vann till slut med 8-5 efter periodsiffrorna 4-2, 2-1 och 2-2. 

Efter matchen så var superstjärnan Veera Kauppi imponerad över Kalmarsund och framförallt deras förstafemma. 

– Vi släpper inte lite tråkiga mål, men det var kul att möta något annat lag än Falun. Det kändes som slutspel här i början av året. Jag tycker att Kalmarsund gör en bra match och det var kul att möta deras förstafemma också. De vill spela mycket insida så det ställde lite frågetecken för oss. Men vi gör en helt okej insats, sa Kauppi efter matchen i Expressens sändning.

Men Thorengruppens 15 raka seger kan ha blivit en Pyrrhusseger då båda landslagsspelarna Jonna Stenvall och Amanda Delgado Johansson fick avbryta matchen på grund av skador.

– Jag hoppas att det är lugnt med båda men man vet aldrig. Jag tror att det var knä på båda. Det kändes lugnt med Jonna men man vet ju aldrig. 

 

Kalmarsund har efter en medioker inledning på säsongen fått upp farten på slutet och börjar närma sig slutspel. Man kom till matchen med tre raka segrar i bagaget. För fem omgångar sedan var det nio poäng upp till en slutspelsplats men det glappet har nu minskat till fyra poäng. Även om det blev förlust idag så var Patricia Forsell nöjd med lagets insats.    

– Vi kommer hit och krigar i 60 minuter och gör det jäkligt bra. Vi förlorar med tre bollar och det var det nog inte många som trodde innan matchen

Se alla målen i klippet ovan. 

 

 

 

 

 

 

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby

Den här artikeln handlar om: