Surahammars IBF vann mot Ledberg
Montage
Matchrapport

Två snabba mål gav Surahammar tre poäng mot Ledberg

ANNONS

Matchen mellan hemmalaget Surahammar och gästande Ledberg var jämn ända till den tredje perioden. Där gjorde Surahammar två snabba mål – genom Rasmus Wallén till 7-4 och en minut senare Daniel Johannesson till 8-4 och vann matchen i division 1 Mellersta herr med 8-4 (2-3, 2-1, 4-0).

– Riktigt grym arbetsinsats från hela laget! 3 femmor och alla tar sin roll bra och när alla gör det så blir det så här bra. 2 sista perioderna är i stort sett felfria. Overklig sista period av Danne med 4 poäng i den vilket gör det riktigt svårt för Ledberg att ta ikapp när vi väl gått ifrån, kommenterade Surahammars huvudtränare Richard Schlugi efter matchen.

Ledbergs assisterande tränare Henrik Gränsman tyckte till om matchen:

– Vi startar matchen bra och får med oss en knapp ledning efter första perioden. Surahammar kommer igen och vi får inte utdelning på våra chanser. Vi startat sista perioden med lika läge och powerplay. Tyvärr får vi inte in bollen och när sedan Surahammar gör mål, en stund senare tappar vi energi, sedan kommer vi inte tillbaka i matchen även om vi försöker med flera förändringar.

Ledberg var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-3.

I andra perioden var det i stället Surahammar som hade greppet. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 4-4.

Surahammar spelade bra i tredje perioden och gick från 4-4 till 8-4 genom två mål av Daniel Johannesson, ett mål av Simon Eleholm och ett mål av Rasmus Wallén och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 2.16 kvar att spela.

Daniel Johannesson gjorde två mål för Surahammar och spelade dessutom fram till två mål och Marcus Jonsson stod för två mål och ett assist.

För hemmalaget betyder resultatet åttonde plats i tabellen. Ledberg är på nionde plats.

Surahammar tar sig an Finspång i nästa match borta söndag 14 januari 16.00. Ledberg möter IBF Norrköping hemma lördag 13 januari 13.00.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Ledberg – som åker ur serien Målfest för Berg hemma mot Surahammar Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Ledberg vann med 8-7 hemma mot Torshälla Linköping fortsätter skörda segrar hemma – vann med 9-5 mot Surahammar

Den här artikeln handlar om: