Finspång vann mot Ledberg

Fiaskosäsong för Ledberg – som åker ur serien

Ledberg har inte haft det lätt i division 1 Mellersta herr. Efter matchen mot Finspång på bortaplan står det klart att laget åker ur serien, efter ännu en tung förlust. Slutresultatet skrevs till 4-3 (1-1, 2-0, 0-2, 1-0) efter förlängning.

– Spelmässigt en bra match från vår sida. Vi blir straffade på några misstag som blir insläppta mål. Saknar rutin jämfört med övriga lag i serien och det blir till viss del avgörande i en så här jämn match. Vi är seriens yngsta lag och har trots nedflyttning gjort en bra säsong. Spelarna har stor utveckling samtidigt som de samlar på sig värdefull erfarenhet för fortsatt spel. Vi ser en mycket ljus framtid, kommenterade Ledbergs assisterande tränare Henrik Gränsman.

Filip Ardryd blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 4.56 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. Ledberg inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Lucas Lindahl efter 1.25, men Finspång kvitterade genom Adam Magnusson i slutet av perioden. I andra perioden var Finspång starkast och gick från 1-1 till 3-1 genom två snabba mål i mitten av perioden av Robert Cheeseman och Martin Ardryd. 10.24 in i tredje perioden slog Ludvig Johansson till på pass av Sebastian Batshon och reducerade för Ledberg.

Efter 10.47 nätade Ludvig Johansson på nytt framspelad av Sebastian Batshon och kvitterade för Ledberg.

I förlängningen tog det 4.56 innan Finspång avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Filip Ardryd.

Finspång har två segrar och tre förluster och 22–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ledberg har en vinst och fyra förluster och 24–39 i målskillnad. Det här var Finspångs femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Ledbergs tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att Finspång slutar på åttonde plats.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Ledberg – som åker ur serien Åby vann hemma mot Finspång Ledberg vann med 8-7 hemma mot Torshälla Seger för Finspång – steg åt rätt håll mot Skövde Åby vann – Felix Karlsson matchvinnare