Visby-Dalen 8-1
Allsvenskan norra

Mäktigt publikstöd när Visby vann seriefinalen

Stoppade Dalens monstersvit - med storkross: “Fantastiskt”

Serieledande Dalens svit på elva raka vinster första halvan av säsongen har varit omskriven. År 2024 i herrarnas allsvenskan norra startade med en seriefinal och Visby-Dalen lockade storpublik i ICA Maxi Arena. 1 526 åskådare såg hemmalaget vinna med hela 8-1 efter bland annat två mål och två assists från Kim Ganevik. Målvakten Rasmus Ekström var 95-procentig i räddningar.

– Man står här med rysningar. Sista fem minuterna när man visste att det var klart så njöt man bara av publiken. Alla stod upp sista två-tre minuterna. Vilket stöd! Vad ska man säga, över 1500 här i en seriematch efter jul. Det är fantastiskt, säger Ekström i tv-sändningen efter slutsignalen.

Få en inblick i magiska stämningen i klippet nedan.

Video : Magnus C Lydahl.

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele