Foto: Per Wiklund och Adam Troy
Allsvenskan (Dam)

Sexfaldig SM-guldmedaljör gjorde storstilad comeback

ANNONS

Gjorde hattrick: "Extra kul att ställa upp"

Umeå City kämpar för nytt kontrakt i allsvenskan. Man ligger just nu femma i tabellen, en placering som innebär att man får kvala sig kvar. Samtidigt har Umeå häng på framförallt fjärdeplatsen som garanterar fortsatt allsvenskt spel.

Under tisdagskvällen så mötte man IBF Dalen på bortaplan, och till den matchen hade man fått superförstärkning i form av Louisa Turton. 

31-åringen har en lång karriär bakom sig i klubbar som Sundsvall, Dalen, IKSU och Thorengruppen, och på meritlistan finns fyra SM-guld och ett brons som spelare samt två som assisterande tränare. 

Umeå City består av flera lite äldre profiler med bakgrund inom elitinnebandyn och igår fick de alltså sällskap av en till.

– Det är en hel del av mina gamla lagkamrater som spelar i Umeå City och just igår var de i behov av spelare så det blir bara extra kul att ställa upp, säger Turton till Innebandymagazinet.

Turton glänste – men Umeå City tappade värdefulla poäng

Det rör sig alltså inte om någon permanent comeback för Turton, vars huvudsakliga uppdrag som assisterande tränare i Thorengruppens damer tar en del tid. Passar det in schemat och de är i behov av folk framåt kan hon däremot tänka mig att spela fler matcher.

Turton spelade sin sista säsong på elitnivå 2020/21 med Thorengruppen och har därefter gjort ett par matcher: En i cupen med just Thorengruppen samt en till match den här säsongen med Umeå City.

Hur gick det då i gårdagens fight? Jo, Turtons prestation går knappats att klaga på då hon gjorde hattrick. Samtidigt lär Umeå City kanske gräma sig ett tag över en förlorad poäng då man ledde med 5-1 i början av andra, men matchen slutade sedan 6-6.

Dalens tränare Thomas Andersson sa följande till Innebandymagazinet efter matchen:

– Vi börjar bra och leder rättvist, men sedan blir vi för passiva och lite för mycket slarv. Dock så visar vi fin moral och hämtar upp ett 1-5-underläge och får med oss en poäng. 


Videoblogg: Vem tar över efter "Kotten"?

Magnus Fredriksson lyfter två kandidater till förbundskaptensjobbet i damlandslaget efter Åsa "Kotten" Karlsson, och andra heta ämnen.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City Äntligen seger för IBK Luleå – 8-4 mot Umeå City Gamla Stan klart för nedflyttning – efter oavgjort mot Umeå City Målfest när IBK Dalen krossade Umeå City i Umeå Energi Arena Vatten Målfest för RIG Umeå borta mot Umeå City

Den här artikeln handlar om: