Strängnäs vann mot Lillån IBK

Formstarka Strängnäs vann mot Lillån IBK

Det går fortsatt bra för Strängnäs i Allsvenskan södra herr. På lördagen mötte laget Lillån IBK i Thomas Arena och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fyra matcher i rad. Segerresultatet mot Lillån IBK blev 9-7 (5-1, 1-2, 3-4).

Lillån IBK:s tränare Oliver Kriström:

– Vi tappar bort matchen första 10 minuterna. Vi vet precis vad Strängnäs vill göra i sitt anfallsspel men klarar inte av att hantera det och ger dem lite yta. Då är Adam Nilsson så skicklig att han förvaltar den.

I första perioden var det Strängnäs som var starkast. Laget vann perioden med 5-1.

I andra perioden var det i stället Lillån IBK som hade greppet. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 6-3.

I tredje perioden var det i stället Lillån IBK som hade kommandot. Laget vann perioden med 3-4 men Strängnäs kunde hålla undan och vinna matchen med 9-7.

Adam Nilsson gjorde tre mål för Strängnäs och spelade dessutom fram till två mål och Rasmus Jansson stod för två mål och ett assist. Villiam Ronnergård gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Lillån IBK.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Strängnäs på tredje plats och Lillån IBK på åttonde plats.

I nästa match, lördag 6 januari, har Strängnäs Kalmarsund hemma i Thomas Arena 15.00, medan Lillån IBK spelar hemma mot Hovslätt 13.00.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Revansch och tre poäng för Lillån IBK Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Partille tog revansch på Strängnäs Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad