Lillån IBK förlorade mot Partille
Montage
Matchrapport

Partille avgjorde tät match mot Lillån IBK i tredje perioden

ANNONS

Matchen mellan hemmalaget Lillån IBK och gästande Partille var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Partille och vann matchen i Allsvenskan södra herr med 9-4 (2-3, 2-1, 5-0).

– En jämn match som kan gå åt vilket håll som helst under stora delar av den. Partille får lite studs med sig i några avgörande moment vilket tillslut får matchen att kantra. Samtidigt kan man bara konstatera att precis som man förtjänar sin tur så finns det ofta en anledning till otur. Vår insats mot Partille förtjänar varken tur eller några poäng, kommenterade Lillån IBK:s tränare Oliver Kriström efter matchen.

Partilles tränare Ricard Carlsson om matchen:

– Matchen är jämn i 2 perioder, vi tycker dock att vi har kontroll på dem genom hela matchen. Men Lillån är dock alltid farliga i sina kontringar och de är bra på att ta vara på våra misstag. Avgörandet kommer i början på tredje perioden, vi sätter in Leon Arvidsson och Andreas Nordh som båda varit riktigt bra det senaste i första linan istället för tredje. Då får vi en rejäl utdelning och sedan när Lillån försöker chansa för att komma ikapp spelar vi med mycket rutin och många långa fina pass som gör att vi skapar mängder med chanser i tredje perioden.

I första perioden var det Lillån IBK som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

Partille hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 4-4.

Partille spelade bra i tredje perioden och gick från 4-4 till 4-9 genom två mål av Hampus Thornblad, ett mål av Albin Jansson, ett mål av Teodor Stenberg och ett mål av Andre Landin och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 3.49 kvar att spela.

Partilles Albin Jansson stod för fyra poäng, varav två mål och Andre Landin gjorde tre mål för.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, Lillån IBK med 37–30 och Partille med 27–25 i målskillnad.

För hemmalaget betyder resultatet åttonde plats i tabellen. Partille är på fjärde plats.

Lillån IBK tar sig an Strängnäs i nästa match borta lördag 16 december 15.00. Partille möter samma dag 14.00 Fagerhult Habo hemma.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Revansch och tre poäng för Lillån IBK Partille tog revansch på Strängnäs Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad

Den här artikeln handlar om: