Hovshaga AIF vann mot Olofström

Hovshaga vann efter drömvändning i andra mot Olofström

Bortalaget Olofström ledde matchen mot Hovshaga inför andra perioden. Men där fick Hovshaga rejäl utdelning med tre raka mål. Till slut blev det 7-5 (0-2, 3-0, 4-3) i matchen i division 1 södra Götaland herr.

– Vi är inte påkopplade första perioden. Men vänder och spelar riktigt bra. Vid ledning 6-3 slappnar vi tyvärr av och bjuder in dem i matchen igen. Men löser det till slut, kommenterade Hovshagas tränare Mikael Friberg.

Olofströms tränare Markku Torikka tyckte till om matchen:

– Tycker vi gör en bra första period och vinner den med 0-2. Men vi förlorar andra med 3-0 men ändå tycker jag att vi gör en bra period skapar chanser men bollen vill inte in. Tredje perioden har vi en dipp på någon minut och den utnyttjar Hovshaga med att göra 3 mål. Vi kommer nästan ifatt och tar ut målvakten men som det brukar så gör motståndarna mål i öppen kasse.

Olofström startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Hugo Karlsson och Jonathan Torikka. I andra perioden var det i stället Hovshaga som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-0 och ställningen efter två perioder var 3-2.

Hovshaga var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-3 och matchen med 7-5.

Olofströms Jonathan Torikka stod för fyra poäng, varav tre mål och Hugo Karlsson gjorde ett mål och två assist.

Hovshaga har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 28–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Olofström har en vinst och fyra förluster och 24–34 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Hovshaga nu ligger på tredje plats. Olofström är på sjätte plats.

Nästa motstånd för Hovshaga är Malmö FBC. Lagen möts lördag 16 december 15.00 i Kirsebergs Sporthall. Olofström tar sig an Gransholm borta söndag 17 december 12.30.

Matchrapporter: Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Klar seger för Olofström – vann med 10-4 mot Malmhaug Jonathan Ronsten gjorde två mål för CL98IC A i segern mot Hovshaga