CL98IC A vann mot Hovshaga AIF

Jonathan Ronsten gjorde två mål för CL98IC A i segern mot Hovshaga

CL98IC A vann mötet med Hovshaga hemma med 6-4 (3-1, 1-2, 2-1) på fredagen i division 1 södra Götaland herr.

– Vi tog tag i taktpinnen från start och har bra kontroll på Hovshaga. Stark vinst där verkligen alla i laget är med och bidrar till 3 poäng, tyckte CL98IC A:s tränare Jimmie Nilsson, efter matchen.

Hovshagas tränare Mikael Friberg:

– CL98 är bättre över 60 minuter. Vi tänder till när vi ligger under med 1-4. CL är kanske bäst i serien på att spela av matchen när de leder.

Efter sju matcher i rad med poäng blev det till slut förlust för Hovshaga.

CL98IC A startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 3.41 slog Jonathan Ronsten till framspelad av Hannes Slöjdare.

Hovshaga kvitterade till 1-1 efter 9.31, när Magnus Gustafsson slog till på pass av Erik Bersbo.

CL98IC A tog ledningen efter 15.02.

Laget gjorde 3-1 efter 17.00, när Lukas Nordén slog till framspelad av Hannes Slöjdare.

CL98IC A ökade ledningen till 4-1 genom Kasper Rodlert efter 3.17 i andra perioden.

, det sista med 2.14 kvar att spela av perioden kunde Adam Axelsson och Gustav Strandberg göra både 4-2 och 4-3 för Hovshaga. Efter 7.34 i tredje perioden gjorde CL98IC A 5-3, på nytt genom Jonathan Ronsten.

Hovshaga reducerade dock till 5-4 genom Linus Persson när bara fyra minuter återstod att spela, och skapade spänning i slutet av matchen.

CL98IC A kunde dock avgöra till 6-4 med 1.50 kvar av matchen genom Filip Gustafsson.

CL98IC A har två segrar och tre förluster och 23–25 i målskillnad på de senaste fem matcherna.

Med två omgångar kvar är CL98IC A på sjätte plats i tabellen, medan Hovshaga fortfarande leder serien, fyra poäng före Olofström.

CL98IC A tar sig an Malmhaug i nästa match hemma lördag 2 mars 12.00. Hovshaga möter Vetlanda hemma torsdag 29 februari 20.00.

Matchrapporter: Målfest när Vetlanda krossade CL98IC A i Hasses Sportcenter Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Segerraden förlängd för CL98IC A – besegrade Malmhaug Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Jonathan Ronsten gjorde två mål för CL98IC A i segern mot Hovshaga