Hovshaga AIF vann mot Vetlanda

Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda

Efter en bra säsong i division 1 södra Götaland herr är Hovshaga nu klart för kval till Allsvenskan. Det efter seger, 6-5 (1-1, 2-2, 2-2, 1-0) efter förlängning, på hemmaplan mot Vetlanda.

– Två bra lag som spelar riktigt fin innebandy. Sjukt spännande match. En match i publikens smak. Nu laddar vi för cupfinalen på måndag i sporthallen, kommenterade Hovshagas tränare Mikael Friberg.

Vetlandas tränare Johan Carlsson om matchen:

– Vi gör en väldigt bra bortamatch mot serieledarna. Vi håller jämna steg en bit in i tredje, då tycker jag att vi tar över, kvitterar och tar ledningen. Men sen chansar de med 6-5 spel, de lyckades kvittera i slutet. Sudden blir som de blir. Det enda man känner än tomhet. Men jag är stolt över grabbarnas insats, de är värda mer.

Adam Axelsson blev matchhjälte med sitt avgörande 6-5-mål 2.06 in i förlängningen.

Segern var Hovshagas fjärde på de senaste fem matcherna, och sjätte raka segern på hemmaplan.

Hovshaga tog ledningen efter 15.07, genom Martin Håkansson på pass av Alvin Lindell.

Vetlanda kvitterade till 1-1 efter 18.23, genom Filip Ekman framspelad av Eddie Hollomey.

Hovshaga tog ledningen på nytt efter 20.39, när Linus Persson hittade rätt framspelad av Adam Wastesson.

Matchen fortsatte att vara jämn i andra perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 3-3 efter två perioders spel.

I tredje perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 5-5 efter tre perioders spel.

I förlängningen tog det 2.06 innan Hovshaga också avgjorde till 6-5. Matchvinnare för hemmalaget blev Adam Axelsson, framspelad av Linus Persson.

Hovshagas Linus Persson stod för tre mål och ett assist och Noah Alex gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Det här var Hovshagas andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Vetlandas fjärde uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Hovshaga i serieledning, medan Vetlanda är på tredje plats.

Nästa motstånd för Hovshaga är Olofström. Vetlanda tar sig an CL98IC A hemma. Båda matcherna spelas lördag 9 mars 17.00.

Matchrapporter: Målfest när Vetlanda krossade CL98IC A i Hasses Sportcenter Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Vetlanda och Munka-Ljungby delade på poängen Jonathan Ronsten gjorde två mål för CL98IC A i segern mot Hovshaga