Olofström förlorade mot Hovshaga AIF
Montage
Matchrapport

Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström

ANNONS

Spelarna i Hovshaga har all anledning att fira efter 5-1 (1-1, 3-0, 1-0) på bortaplan mot Olofström. Det betyder nämligen att Hovshaga har säkrat seriesegern i division 1 södra Götaland herr. Olofström slutar på andra plats i tabellen.

– Vi släpper in minst mål i serien. Idag förstår man varför. En grym defensiv genom hela matchen. Serieseger var det ingen som trodde på den 12/8. Men vilken säsong vi gjort hittills och nu väntar ett spännande kval, tyckte Hovshagas tränare Mikael Friberg, efter matchen.

Olofströms tränare Markku Torikka om matchen:

– Ja det var en sur förlust mot Hovshaga som vinner serien synd att vi inte kunde stå upp idag när hallen var fylld till bristningsgränsen. Vi börjar matchen bra och tar ledningen efter 30 sekunder och hoppas på en vinst mot Hovshaga men mer mål blir det inte från vår sida. Det är bara gratulera dem till seriesegern. Nu är det bara att sikta mot kvalmatcherna.

Olofström är ny tvåa i tabellen.

Första perioden var jämn. Olofström inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Hugo Karlsson efter bara 20 sekunder, men Hovshaga kvitterade genom Adam Axelsson efter 10.02. Hovshaga spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 1-4 genom mål av Alvin Lindell, Filip Lenander och Mattis Wiberg. 11.55 in i tredje perioden nätade Hovshagas Mattis Wiberg på nytt på pass av Noah Alex och ökade ledningen för Hovshaga. 1-5-målet blev matchens sista.

Olofström har tre vinster och två förluster och 27–25 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hovshaga har fyra vinster och en förlust och 30–20 i målskillnad.

Matchrapporter: Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Klar seger för Olofström – vann med 10-4 mot Malmhaug Jonathan Ronsten gjorde två mål för CL98IC A i segern mot Hovshaga

Den här artikeln handlar om: