Munka-Ljungby förlorade mot Olofström
Montage
Matchrapport

Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby

ANNONS

Olofström slog Munka-Ljungby med 10-8 (6-2, 1-3, 3-3) på bortaplan och kan nu fira att laget är ny serieledare i division 1 södra Götaland herr efter 21 spelade matcher, på samma poäng som Hovshaga. Munka-Ljungby ligger på sjätte plats i tabellen.

– Mycket av segern kommer redan i första perioden där gör vi en bra period. Andra blir vi lite ängsliga och förlorade denna. I sista perioden går vi ner på folk och håller undan ett vilt kämpande Munka. Nu är vi klara för kval upp till allsvenskan, så skönt. Sista matchen till helgen avgör vilka som vinner serien mot Hovshaga, lördag 17. 00 i Olofströms idrottshall, kommenterade Olofströms tränare Markku Torikka.

Munka-Ljungbys tränare Ludvig Eriksson tyckte till om matchen:

– I första perioden känns det som att vi inte riktigt vill ta jobbet till 100%, vi får rätt på det till andra och därifrån kör vi över Olofström i spelet men en hög effektivitet och ett vasst power play avgjorde för dem idag. Besviken över att vi inte kunde ge Johan Åkesson ett bättre avslut på karriären och alla mina tankar går till Liam Ahlin och hoppas att hans skada inte är allvarlig.

Efter en bra säsong i division 1 södra Götaland herr är Olofström nu klart för kval till Allsvenskan.

Segern var Olofströms sjätte på de senaste sju matcherna, och femte raka segern på bortaplan.

Olofström var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-6.

Munka-Ljungby hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 5-7.

Tredje perioden slutade 3-3 och Olofström vann matchen med 10-8.

Olofströms Jonathan Torikka stod för fem poäng, varav tre mål, Hugo Karlsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål och Filip Ekdahl hade tre assists. Gustav Nilsson gjorde två mål och totalt fyra poäng för Munka-Ljungby.

Munka-Ljungby möter Malmhaug i nästa match borta lördag 9 mars 17.00. Olofström möter samma dag Hovshaga hemma.

Matchrapporter: Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Klar seger för Olofström – vann med 10-4 mot Malmhaug Vetlanda och Munka-Ljungby delade på poängen Seger för Vetlanda med 6-2 mot Olofström

Den här artikeln handlar om: