Täby FC förlorade mot FBC Nyköping

Fem mål av Rabi Kahlaji när Nyköping slog Täby FC

Rabi Kahlaji stod för ett målkalas när Nyköping besegrade Täby FC i division 1 östra Svealand herr med 10-6 (2-3, 3-1, 5-2). Hela fem mål gjorde Rabi Kahlaji, synnerligen viktigt för Nyköpings trepoängare.

Segern var Nyköpings fjärde på de senaste fem matcherna.

I första perioden var det Täby FC som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

Nyköping hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 4-5.

Nyköping var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-5 och matchen med 10-6.

Rabi Kahlaji gjorde fem mål för Nyköping, Viktor Palm stod för fem poäng, varav ett mål och Christoffer Ekstrand gjorde tre mål och ett assist. Jesper Larsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Täby FC.

Resultatet innebär att Täby FC ligger kvar på tionde plats och Nyköping på åttonde plats i tabellen.

Täby FC tar sig an Åkersberga IBF i nästa match hemma lördag 16 december 15.30. Nyköping möter Nacka hemma fredag 15 december 19.30.

Matchrapporter: Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan RA19 vände underläge till seger Täby FC klart för nedflyttning – efter förlust mot Farsta