Umeå City IBK vann mot IBK Luleå

IBK Luleå föll mot Umeå City med 4-8

IBK Luleå räckte inte till mot Umeå City på bortaplan i Allsvenskan norra/östra dam. Matchen på söndagen slutade 8-4 (3-0, 5-2, 0-2) till Umeå City.

– Vi mötte ett väldigt spelskickligt lag och hade svårt att hinna med i deras platsväxlingar. Vi hade dock själva två/tre hundraprocentiga chanser som vi inte gjorde mål på. I sista perioden sjönk deras intensitet något och det var kul att se hur vi spelade innebandy sista 20 minuter, kommenterade IBK Luleås tränare Roger Ehlin.

Umeå City spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Ida Gatugård, Amanda Harnesk och Emelie Eriksson. Även i andra perioden var det Umeå City som var starkast. Laget vann perioden med 5-2 och ställningen efter två perioder var 8-2.

I tredje perioden var det i stället IBK Luleå som hade greppet. Laget vann perioden med 0-2 men Umeå City kunde hålla undan och vinna matchen med 8-4.

Umeå Citys Marie Häggström stod för ett mål och två assists och Amanda Harnesk gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Det här betyder att Umeå City ligger på sjätte plats i tabellen, och IBK Luleå är på åttonde och sista plats.

IBK Luleå tar sig an Sundsvalls IBF i nästa match hemma lördag 16 december 13.00.

Matchrapporter: Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City Äntligen seger för IBK Luleå – 8-4 mot Umeå City Gamla Stan klart för nedflyttning – efter oavgjort mot Umeå City Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå