Fristad förlorade mot Lillån IBK
Montage
Matchrapport

Lillån IBK besegrade Fristad med 10-6

ANNONS

Det blev bortalaget Lillån IBK som vann mot Fristad i Allsvenskan södra herr. 6-10 (0-2, 3-7, 3-1) slutade matchen på lördagen.

– En tung förlust för oss där vi kände att vi kunde få med oss något mer denna gång. Vi börjar matchen ganska dåligt men jobbar upp oss i första. Det som är emot oss hela matchen är vår ineffektivitet, vi skapar många bra lägen men bränner alldeles för mycket medan motståndaren sätter sina lägen. Då vinner man inga matcher tyvärr. Vi får fortsätta gnugga på och tro på det vi gör, men vi måste upp en nivå i vårt försvarsspel som inte såg så bra ut idag heller, kommenterade Fristads tränare Tobias Ragnarsson efter matchen.

Lillån IBK:s tränare Oliver Kriström om matchen:

– Vi tar 3 välbehövliga och sköna poäng samt fortsätter vår starka trend på bortaplan. Fristad tar avslut i extremt många lägen och driver på något sätt igång matchen till en andraperiod där vi kan straffa dem rejält genom individuell kvalitet. Isak Palmén noteras för 5 pinnar, trots att han kommer från en strulig vecka med sjukdom som uppenbart påverkar honom. Han visar att han är påväg att växa ut till den bästa spelaren i den här serien när han kan åstadkomma detta utan att vara på topp.

Segern var Lillån IBK:s fjärde på de senaste fem matcherna.

I början av matchen var Lillån IBK starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Felix Johannes och Aron Ohlsson. Även i andra perioden var det Lillån IBK som var starkast. Laget vann perioden med 3-7 och ställningen efter två perioder var 3-9.

I tredje perioden var det i stället Fristad som hade greppet. Laget vann perioden med 3-1 men Lillån IBK kunde hålla undan och vinna matchen med 10-6.

Lillån IBK:s Isak Palmén stod för fem poäng, varav ett mål, Carl Lejervik gjorde två mål och spelade fram till ett mål, Isac Hjelm gjorde ett mål och två assist och Tim Norstedt gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål. Rasmus Larsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Fristad.

Lillån IBK ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Fristad är på tolfte och sista plats.

I nästa match möter Fristad Fagerhult Habo borta på fredag 1 december 19.00. Lillån IBK möter Partille lördag 2 december 13.00 hemma.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Revansch och tre poäng för Lillån IBK Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad

Den här artikeln handlar om: