Alunda IBF förlorade mot Älvsjö AIK IBF
Montage
Matchrapport

Älvsjö AIK vann toppmötet mot Alunda med 4-2

ANNONS

Älvsjö AIK tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Alunda i Allsvenskan norra/östra dam på lördagen med 4-2 (0-0, 1-0, 3-2). En viktig seger i toppen av tabellen.

– Det står 1-2 när det är 5 minuter kvar och det säger en del om hur jämn denna match var! Vi vinner skottstatistiken men deras målvakt räddar dem idag. Det var en jämn match som jag tycker hade varit mest rättvist om den slutade oavgjort. Samtidigt gör Älvsjö det jättebra och de är inne i ett flow, alltid surt att förlora en jämn match men tjejerna gör en stark insats, kommenterade Alundas tränare Daniel Eriksson.

Älvsjö AIK:s tränare Peter Lundin:

– Vi följer vår uppsatta gameplan på ett bra sätt och håller ett starkt försvarsspel. En nyckel till det är givetvis Stephanie Dalbjer i målet som gör en mycket bra insats idag. Vi skapar väldigt mycket chanser som vi tyvärr inte riktigt förvaltar, men å andra sidan gör Alunda också det. Vi går starkare ur kampen och sammanfattningen idag är ett bättre försvarsspel från vår sida.

Efter tre segrar i rad för Alunda tog det stopp. Älvsjö AIK tog i stället sjätte segern i rad.

Älvsjö AIK tog ledningen efter 20.13, genom Cecilia Monthan framspelad av Anna Monthan.

Älvsjö AIK startade också tredje perioden vassast. Laget gick upp till en 0-2-ledning. Men Alunda svarade och gjorde 1-2.

Därefter var det dock Älvsjö AIK som avgjorde. Laget gjorde först 1-3 och sen kom också 1-4 med två minuter kvar att spela genom Nathalie Gustafsson på pass av Anna Monthan. Alunda hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 2-4.

Cecilia Monthan gjorde två mål för Älvsjö AIK och ett assist.

Resultatet innebär att Alunda ligger kvar på tredje plats och Älvsjö AIK toppar tabellen.

Lördag 16 december 16.00 spelar Alunda borta mot Storvreta. Älvsjö AIK möter Tyresö Trollbäcken hemma i Västertorpshallen söndag 17 december 15.00.

Matchrapporter: Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda Jasmine Van der Veen och Ida Andersson-Weidenberg målgörare när Alunda förlorade

Den här artikeln handlar om: