Alunda IBF förlorade mot AIK
Montage
Matchrapport

Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda

ANNONS

2-4 (0-0, 2-3, 0-1) blev resultatet när Alunda och AIK möttes i Olandshallen på fredagen. I och med detta har AIK fem raka segrar i Allsvenskan norra/östra dam.

– Det känns bra att lämna Alunda med vinst, det blev en tight match som vanligt när vi möts och den här gången kändes vi lite vassare än dem och jag tycker att vi vann rättvist. Om vi se lite mer än våra bortaresultat så har vi 10 vinster på senaste 11 matcherna och det måste vi ge tjejerna stor cred till, som alltid ger allt för laget och varandra, kommenterade AIK:s tränare Jocke Öhrn.

Alundas tränare Daniel Eriksson tyckte till om matchen:

– En rolig, tuff och underhållande match från båda lagen. AIK är ruggigt effektiva idag och har en viss Anna Wijk på planen som är organisatören på alla deras mål. Det är tight hela vägen och vi gör det jättebra hela matchen igenom. Alltid surt med förlust men tjejerna ska ändå vara stolta över sin och lagets prestation ikväll!

Därmed har AIK vunnit sex matcher i rad på bortaplan.

Den första perioden slutade mållös. AIK var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3.

8.50 in i tredje perioden slog Anna Wijk till framspelad av Matilda Abramsson och ökade ledningen för AIK. Det fastställde slutresultatet till 2-4.

Anna Wijk gjorde ett mål för AIK och tre assist.

Med två omgångar kvar är Alunda på femte plats i tabellen, medan AIK är på andra plats.

I nästa omgång har Alunda Älvsjö AIK borta i Västertorpshallen, söndag 10 mars 15.00. AIK spelar borta mot Nacka Wallenstam lördag 9 mars 16.00.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda

Den här artikeln handlar om: