Vetlanda vann mot Hovshaga AIF
Montage
Matchrapport

Två mål för Isac Andersson när Vetlanda vann mot Hovshaga

ANNONS

Det blev Vetlanda som vann matchen hemma mot Hovshaga i division 1 södra Götaland herr på fredagen. 6-5 (3-0, 2-1, 1-4) slutade matchen.

– Jag är väldigt nöjd med moralen, kampen som vi tar i 60 minuter. Hovshaga är en väldigt bra lag, så är jättenöjd med segern såklart. Sen finns de mer att hämta när vi äger bollen, men de får vi jobba med. Nu är vi med igen, tyckte Vetlandas tränare Johan Carlsson, efter matchen.

Hovshagas tränare Mikael Friberg tyckte så här om matchen:

– Både vid 1-0 och 2-0 så är vi bolltittande. 3-0 rensar vi inte bort framför mål. I andra perioden får vi inte utdelning trots spelövertag. Bra moral i tredje men Vetlandas ledning är för stor och tar alla 3 poängen.

Därmed har Vetlanda vunnit fyra matcher i rad på hemmaplan.

Vetlanda spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Isac Andersson och ett mål av Noah Johansson. Vetlanda var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 5-1.

I tredje perioden var det i stället Hovshaga som hade greppet. Laget vann perioden med 1-4 men Vetlanda kunde hålla undan och vinna matchen med 6-5.

Vetlanda har tre segrar och två förluster och 32–28 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hovshaga har två vinster, två oavgjorda och en förlust och 24–22 i målskillnad. Det här var Vetlandas andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Hovshagas andra uddamålsförlust.

För Vetlanda gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan Hovshaga är på andra plats.

I nästa omgång har Vetlanda CL98IC A borta i Kalmar Sportcenter, fredag 1 december 20.00. Hovshaga spelar hemma mot Olofström lördag 2 december 13.00.

Matchrapporter: Målfest när Vetlanda krossade CL98IC A i Hasses Sportcenter Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Vetlanda och Munka-Ljungby delade på poängen Jonathan Ronsten gjorde två mål för CL98IC A i segern mot Hovshaga

Den här artikeln handlar om: