Artikelfoto: Tomas Brandt Wangel
SSL

Säsongens största seger i SSL när Thorengruppen mosade Lund

ANNONS

Thorengruppen briljerade i sista matchen innan VM-uppehållet – vinner med hela 15-2.

Du kan se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Vi har vant oss med att se Thorengruppen spotta in mål och vinna stort i SSL. Hur skulle det då gå i dagens hemmamatch mot Lund, laget som släppt in näst minst mål (32, efter just Thorengruppen på 28) i hela SSL?

Lekande lätt, var svaret på den frågan.

Thorengruppen krossade Lund med hela 15-2, vilket är den största segermarginalen hittills i årets SSL. 

Det var bortalaget från Skåne som gjorde matchens första mål men Umeågänget kunde snabbt vända på steken efter ett hattrick av Cajsa Alm. Innan första perioden var över hade Thorengruppen hunnit dryga ut till 6-1, vilket blev 10-1 efter andra och slutligen 15-2 när slutsignalen ljöd.

– En tråkig match där alldeles för många har en dålig dag och där vi inte är tillräckligt tuffa mot Thorengruppen och inte tillräckligt balanserade i vårt individuella försvarsspel, sa Lunds assisterande tränare Jörgen Hammer till Innebandymagazinet efteråt och fortsatte:

– Sen när vi dessutom har lite spelare med oss och vi får ett antal skador under matcher gör att vi har det extra tungt. Bara bryta ihop och på hästen igen.

Emelie Wibron blev poängbäst i matchen med sina fem mål, något som gör att hon går upp i delad poängligaledning med Veera Kauppi där båda gjort 36 pinnar men där den sistnämnda leder då hon gjort fler mål.

Noterbart är att Maja Viström saknades för Thorengruppen idag efter att ha stukat foten. VM ska dock inte vara i fara för centern.
 

Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen krossade IBK Lund i Thoren Arena Förlängningsseger för IBK Lund mot Malmö FBC Målfest för Thorengruppen borta mot Kais Mora Formstarka Thorengruppen vann mot Täby Tre poäng för IBK Lund hemma mot Åkersberga IBF

Den här artikeln handlar om: