Artikelfoto: Per Wiklund
SSL

De vann toppmötet mellan Falun och Täby

ANNONS

Superligans tabellfyra tog emot trean under söndagen.

Under söndagen tog Falun emot Täby i SSL, två lag som ofta placeras under kategorin "utmanare" bakom toppduon Thorengruppen och Pixbo.

Inför matchen skiljde det en poäng mellan lagen, Täby stod på 21 och Falun på 20. När 60 minuter var spelat kunde vi konstatera att stockholmarna ryckt i tabellen då de vann matchen med 4-1.

Det var länge jämnt både spel- och målmässigt, 1-1 var ställningen fram till att det återstod drygt åtta minuter. Då klev Täbys lagkapten Lisa Carlsson in i handlingen och gjorde det avgörande 2-1-målet för hennes Täby. Man avslutade sedan med att göra två mål i tom kasse.

Täbys assisterande tränare Maimon Abdallah om matchen:

– En match med två riktigt bra grundspel i försvaret där målvakterna var pricken över i:et idag. Vi spelar idag en klassisk bortamatch och jobbar otroligt hårt över hela banan. Matchavgörandet skulle jag säga kom i mål 5-mot6. En bra innebandymatch som kunde slutat hursomhelst men idag drog vi det längsta strået, sa han till Innebandymagazinet efter matchen.

Dagens resultat innebär att Täby ligger kvar som trea samtidigt som Falun blev förbipasserade av Västerås Rönnby, dalalaget ligger nu femma.

 

Matchrapporter: Tungt för IBF Falun – Täby bröt fina vinstsviten IBF Faluns fina svit håller i sig efter 9-5 mot Rönnby IBK Täby vann med 6-5 hemma mot Endre Formstarka Thorengruppen vann mot Täby IBF Falun fortsätter vinna – 5-3 mot Warberg

Den här artikeln handlar om: