Craftstaden förlorade mot Växjö IBK

Två snabba mål i sista perioden avgjorde för Växjö IBK mot Craftstaden

En jämn match mellan hemmalaget Craftstaden och gästande Växjö IBK avgjordes först i tredje perioden, där Stina Agermark gjorde 4-4 och Ellinor Falck en minut senare gjorde 4-5 för Växjö IBK. Växjö IBK vann matchen i Allsvenskan västra/södra dam med 5-4 (0-1, 2-1, 3-2).

– Härligt med tre poäng vinst men dessa matcher borde vi avgöra tidigare än 4sek kvar i matchen. Vi var bättre med bollen men Craftstaden gjorde sitt jobb med långa bollar och kontringar i högt tempo. Skönt att vi kunde vända matchen. Mentalvinsten ge oss mycket energi till nästa matchen mot JIK, tyckte Växjö IBK:s tränare Martin Kosarek, efter matchen.

Craftstadens assisterande tränare Johan Magnusson:

– Det blev en förväntad matchbild och vi skapar många bra lägen men har svårt att få dit bollen. Det blir ett bittert slut att inte ens få med sig poäng. De är lite vassare när väl chansen dyker upp.

Segermålet för Växjö IBK stod Ellinor Falck för med bara fyra sekunder kvar av matchen.

Det här innebär att Växjö IBK nu har fyra segrar i följd i Allsvenskan västra/södra dam.

Craftstaden startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 20 sekunder slog Linnéa Eos till på straff. Efter 11.02 i andra perioden nätade Ellen Eos, på pass av Stina Nilsson och gjorde 2-0.

Växjö IBK:s Cajsa Engdahl gjorde 2-1 efter 12.52 framspelad av Sofie Dahl.

Frida Israelsson gjorde dessutom 2-2 efter 15.46 på pass av Ida Åkesson.

Växjö IBK förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-3 och matchen med 5-4.

Ellinor Falck gjorde två mål för Växjö IBK och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här var Craftstadens fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Växjö IBK:s andra uddamålsseger.

Craftstaden ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Växjö IBK ligger på andra plats.

I nästa match möter Craftstaden Fristad hemma och Växjö IBK möter Jönköping hemma. Båda matcherna spelas lördag 25 november 14.00.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Craftstaden nollade Partille D1 – vann med 3-0