IBF Falun Utveckling förlorade mot Tyresö Trollbäcken IBK

Två snabba mål i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken mot IBF Falun Utveckling

En jämn match mellan hemmalaget IBF Falun Utveckling och gästande Tyresö Trollbäcken avgjordes först i tredje perioden, där Rebecka Risberg gjorde 2-3 och Rebecka Risberg 0 minuter senare gjorde 2-4 för Tyresö Trollbäcken. Tyresö Trollbäcken vann matchen i Allsvenskan norra/östra dam med 4-2 (2-1, 0-1, 2-0).

– En fin laginsats. Framåtlutat med aggressivt förvar. Vi skapar många målchanser och ville vinna lite mer än Falun. Vi tog en timeout med en minut kvar och gör två mål. Bra inställning, kommenterade Tyresö Trollbäckens tränare Mathias Björkman.

Tyresö Trollbäcken startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Ida Lundberg och Lina Holmqvist innan IBF Falun Utveckling svarade och gjorde 2-1 genom Tilda Backlund. Efter 2.42 i andra perioden slog Moa Andersson till, framspelad av Cajsa Lindén och kvitterade för IBF Falun Utveckling. Tredje perioden var länge mållös. Tyresö Trollbäcken gick från 2-2 till 2-4 genom två mål av Rebecka Risberg på 19 sekunder i slutet av perioden och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 25 sekunder kvar att spela.

Det här betyder att IBF Falun Utveckling är kvar på sjunde plats, och Tyresö Trollbäcken stannar på sjätte plats, i tabellen.

Tyresö Trollbäcken tar sig an Storvreta i nästa match hemma söndag 26 november 16.00.

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Tungt besked för Tyresö Trollbäcken – åker ur serien Jasmine Van der Veen och Ida Andersson-Weidenberg målgörare när Alunda förlorade