Katrineholm förlorade mot Skoghall
Montage
Matchrapport

Skoghall tog ännu en seger – 5-3 mot Katrineholm

ANNONS

Det går fortsatt bra för Skoghall i Allsvenskan västra/södra dam. På lördagen mötte laget Katrineholm i Duveholmshallen och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fem matcher i rad. Segerresultatet mot Katrineholm blev 5-3 (2-1, 0-0, 3-2).

– Jag tycker matcher mot Katrineholm alltid är jämna bataljer och så även idag! Vi kommer inte upp i det tempo vi vill spela med och Katrineholm är otroligt skickliga defensivt! Tycker dock att det är lugnet i truppen som leder oss till segern. Jag är otroligt stolt över tjejerna som visar att de menar allvar med satsningen mot kvalspel och vår segersvit är ett kvitto på hårt arbete från en bred och vass trupp, kommenterade Skoghalls sportchef Marie Dyberg.

Katrineholms tränare Andreas Sjöberg om matchen:

– Vi står upp bra i tre perioder mot ett Skoghall som leder serien. Vi visar att vi är att räkna med och är ett starkt lag som står upp. Återigen så studsar bollen vissa stunder deras väg och på så sätt får in några enkla mål. Tyvärr har inte vi det flytet och får kämpa för varje mål.

Skoghall tog ledningen efter 10.21, genom Alma Ahl.

Katrineholm kvitterade till 1-1 efter 13.44, genom Angelica Högberg framspelad av Sara Attermo.

Skoghall tog ledningen på nytt efter 15.32, när Alva Ek slog till framspelad av Charlie Lundström.

Andra perioden blev mållös. Skoghall vann också tredje perioden 2-3 och matchen slutade 3-5.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Katrineholm på sjätte plats och Skoghall i serieledning.

Katrineholm tar sig an Huddinge IBS i nästa match borta lördag 25 november 15.00. Skoghall möter samma dag 13.00 Västerås IBS borta.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall

Den här artikeln handlar om: