Gamla Stan IBK vann mot Umeå City IBK
Montage
Matchrapport

Gamla Stan vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Umeå City

ANNONS

Det blev seger för Gamla Stan hemma mot Umeå City i Allsvenskan norra/östra dam. Efter två perioder var matchen oavgjord, men sen gjorde Emilia Dahlquist 2-1 och två minuter senare gjorde Emelie Engström också 3-1. Matchen slutade 3-1 (0-0, 1-1, 2-0).

– Det var en jämn match där vi inte får utdelning på de lägen vi har i första perioden och i andra perioden när Umeå City börjar krokna lite grann, så får de med sig två utvisningar och kan kvittera i powerplay. I tredje perioden så gör vi 2-1 i powerplay och när vi strax efter utnyttjar ett misstag av Umeå City och kan göra 3-1 så känns det riktigt bra. Vi står emot Citys forcering på slutet och kan stämpla in 3 poäng på kontot, kommenterade Gamla Stans tränare Peder Lundström efter matchen.

Den första perioden slutade 0–0. Gamla Stan gjorde 1-0 genom Clara Lindblom efter 8.57 i andra perioden.

Efter 14.58 av perioden kunde Ida Gatugård kvittera till 1-1 för Umeå City. I tredje perioden var Gamla Stan starkast och gick från 1-1 till 3-1 genom två snabba mål i mitten av perioden av Emilia Dahlquist och Emelie Engström och avgjorde matchen.

För tabellens utseende betyder det här att Gamla Stan ligger på fjärde plats medan Umeå City har sjätteplatsen.

Gamla Stan tar sig an Örnsköldsvik IBF i nästa match hemma lördag 25 november 15.00.

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Äntligen seger för IBK Luleå – 8-4 mot Umeå City Gamla Stan klart för nedflyttning – efter oavgjort mot Umeå City

Den här artikeln handlar om: