Foto: Hugo Nordgren och Per Wiklund
Allsvenskan norra/östra

Stjärnan vann seriefinalen mot sitt gamla lag

ANNONS

Stephanie Dalbjer och hennes Älvsjö tog en riktigt viktig seger i helgen över Nacka, en speciell seger för Dalbjer personligen.

I helgen spelades det en liten mini seriefinal mellan storfavoriterna Nacka och utmanarna Älvsjö i allsvenskan östra. Nacka ledde serien med tre poäng före just Älvsjö inför matchen men nu har de lika många poäng. Nacka har dock fyra gånger bättre målskillnad än Älvsjö så trots förlusten ligger de kvar överst i tabellen, men Älvsjö flåsar dem i nacken.  

– Vi går in och gör det vi ska, vi stänger ner dem väldigt bra och de kommer inte till så många farliga lägen. Vi har en liten dipp i andra perioden som de tar till vara på men vi hittar tillbaka till vårt spel och vi vinner både första och tredje perioden. Vi jobbar som ett lag och vinner matchen rättvist, säger Älvsjös supervärvning Stephanie Dalbjer till Innebandymagazinet.

Älvsjö vann med 4-3 och det var en väldigt speciell seger för Dalbjer som tvingades bort från Nacka i slutet på förra säsongen, efter att ha varit föreningen trogen i många år.   

– Det var en speciell känsla, det ska jag inte ljuga om. Jag har spenderat de senaste 10 åren där och det blev ett väldigt dåligt och otacksamt avslut i Nacka för min del, så det var extremt skönt att vinna just denna match.

Stephanie Dalbjer såg inte bara till så att laget fick med sig tre poäng hon vann också matchen i matchen mot sin förra målvaktskollega, Josefine Krogh. Dalbjer räddade 31 skott och Krogh 26 och räddningsprocenten slutade 90,3% mot Kroghs 84,6%.   

– Jag och Jossan hade bra kontakt när vi spelade ihop men såklart var det skönt att bevisa för Nacka att jag håller hög nivå eftersom de inte visade någon uppskattning för det jag gjort under alla år. Men mina 90,3% är inte bara jag, de är hela laget som gjorde detta. Alla offrade allt för dessa tre poäng. 

De två bästa lagen i serien får kvala upp till SSL och efter åtta omgångar in i serien så är det just nu Nacka och Älvsjö som har lagt beslag på kvalplatserna. Men storsatsande Storvreta vill också blanda sig i kampen om kvalplatserna och de ligger bara en poäng bakom toppduon.   

– För vår del så jobbar vi som ett lag, många olika poänggörare och ALLA bidrar till poängen. Oavsett om du får speltid eller inte. det här gänget är guldvärt och det talar för att vi tar en av kvalplatserna. 

Se höjdpunkterna från matchen i klippet nedan. 

Matchrapporter: Stark seger för Nacka Wallenstam i toppmatchen mot Storvreta Seger för AIK – steg åt rätt håll mot Nacka Wallenstam Älvsjö AIK vann toppmötet mot Alunda med 4-2 Älvsjö AIK toppar tabellen efter seger mot Täby FC Stark seger för Älvsjö AIK i toppmatchen mot Nacka Wallenstam

Den här artikeln handlar om: