Sundsvalls IBF förlorade mot RIG Umeå IBF
Montage
Matchrapport

Seger för RIG Umeå i toppmötet med Sundsvalls IBF

ANNONS

RIG Umeå tog en tung seger på bortaplan mot Sundsvalls IBF i toppmötet i Allsvenskan norra/östra dam på lördagen. Matchen slutade 4-8 (3-2, 0-2, 1-4).

– Vi står för en i stora delar bra prestation men blir väldigt hårt straffade när vi har en dipp under några minuter i tredje perioden och det blir matchavgörande, tyckte Sundsvalls IBF:s tränare Oskar Lund, efter matchen.

RIG Umeås tränare Torbjörn Sjögren:

– En match där vi har mycket boll men svårt att hitta bra lägen inledningsvis. Sundsvall är starka i försvaret och har fina omställningar som ständigt hotar oss. I andra perioden får vi bättre koll på motståndet och de har svårt att skapa chanser på oss. Det är jämt inför sista perioden målmässigt, men med några snabba mål i tredje kopplar vi greppet och vinner tillslut rättvist med 8-4.

Segern var RIG Umeås sjunde på de senaste åtta matcherna, och fjärde bortasegern i rad.

I första perioden var det Sundsvalls IBF som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

I andra perioden var det i stället RIG Umeå som hade greppet. Laget vann perioden med 0-2 och ställningen efter två perioder var 3-4.

På bara 5.43 gjorde RIG Umeå fyra raka mål när laget gick från 3-4 till 3-8.

Tova Stolt reducerade förvisso, men närmare än 4-8 kom inte Sundsvalls IBF. RIG Umeå tog därmed en stabil seger.

Vera Roos gjorde ett mål för RIG Umeå och fyra assist, Klara Roos stod för fyra poäng, varav tre mål och Livia Svartvadet gjorde två mål och spelade fram till ett mål.

Det här betyder att Sundsvalls IBF ligger kvar på tredje plats i tabellen, och RIG Umeå på andra plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 18 november. Då möter Sundsvalls IBF Dalen i Umeå Energi Arena 13.00. RIG Umeå tar sig an IBK Luleå hemma 16.00.

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen

Den här artikeln handlar om: