Skoghall vann mot Huddinge IBS
Montage
Matchrapport

Målfest för Skoghall hemma mot Huddinge IBS

ANNONS

Det blev en riktig storseger för Skoghall mot Huddinge IBS hemma i Allsvenskan västra/södra dam. Matchen slutade 10-1 (2-0, 3-1, 5-0).

– En match vi kontrollerar från start och det flyter på bra i samtliga linor. Vi har en stark första femma som producerar riktigt bra idag men vi visar också att vi har många duktiga spelare och bredd i truppen! Stor eloge till Huddinges unga lag som kämpar på och biter i ända fram tills slutsignalen! Vi gör en riktigt bra insats från minut 1 idag där vi är påkopplade direkt och är också så i 60 minuter. Vi visar helt enkelt att vi är värda positionen i tabellen, kommenterade Skoghalls sportchef Marie Dyberg.

I och med detta har Skoghall fyra raka segrar i Allsvenskan västra/södra dam.

I början av matchen var Skoghall starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Lovisa Nilsson och Frida Swahn. Det skulle komma mer från Skoghall. Skoghall hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.19 genom Emma Nordsäter, och gick upp till 4-0 innan Huddinge IBS svarade.

5-1 blev det till slut för Skoghall. Skoghall fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 10-1. Målen i sista perioden gjordes av Frida Swahn, som gjorde två mål, Nora Pettersson, Charlie Lundström och Clara Svahn.

Skoghalls Carolina Karlsson hade tre assists.

Skoghall stannar därmed i serieledning, och Huddinge IBS på fjärde plats, i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 18 november. Då möter Skoghall Katrineholm i Duveholmshallen 14.00. Huddinge IBS tar sig an Lillån IBK hemma 15.00.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall

Den här artikeln handlar om: