Björklinge BK vann mot Sandvikens AIK

Jansson och Hast säkrade segern för Björklinge mot Sandvikens AIK

Det var lika efter 60 minuter efter en sen kvittering av Björklinges Mattias Jansson, och i förlängningen kunde Björklinge avgöra den jämna matchen hemma mot Sandvikens AIK i division 1 västra Svealand herr genom Mikael Hast efter 2. 35. Slutresultatet blev 7-6 (3-1, 1-4, 2-1, 1-0).

Sandvikens AIK:s tränare Mattias Ström tyckte så här om matchen:

– En tuff tillställning i IFU ARENA där vi vänder matchen efter deras 4-1 mål i andra och rycker åt oss en ledning tills i slutet då Björklinge tar ut målvakten och gör mål i spel 6 mot 5 respektive 6 mot 4. Vi har chans att avgöra både i slutet av matchen och i förlängningen men Björklinge får sista ordet i förlängningen. 2 veckor till nästa match och bara gnugga på och förbättra oss ytterligare.

Mikael Hast blev matchhjälte med sitt avgörande 7-6-mål 2.35 in i förlängningen.

Björklinge var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-1.

I andra perioden var det i stället Sandvikens AIK som hade greppet. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 4-5.

13.11 in i tredje perioden nätade Sandvikens AIK:s Albin Norin på pass av Pom Elg och ökade ledningen för Sandvikens AIK.

16.00 in i perioden slog Simon Gustafsson till ännu en gång på pass av Mikael Hast och reducerade för Björklinge.

Laget kvitterade till 6-6 med 29 sekunder kvar att spela genom Mattias Jansson på pass av Simon Gustafsson.

I förlängningen tog det 2.35 innan Björklinge också avgjorde till 7-6. Matchvinnare för hemmalaget blev Mikael Hast, framspelad av Fredrik Hast.

Oscar Wedmark gjorde två mål för Sandvikens AIK och spelade dessutom fram till ett mål. Fredrik Hast stod för tre poäng, varav ett mål för Björklinge och Mikael Hast gjorde ett mål och totalt tre poäng.

För tabellens utseende betyder det här att Björklinge ligger på åttonde plats medan Sandvikens AIK har tiondeplatsen.

Björklinge tar sig an Runsten i nästa match borta söndag 19 november 16.00. Sandvikens AIK möter samma dag 15.00 LI20 IBF hemma.

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge